zaterdag 19 september 2009

Doelstellingen

we zijn weer terug van vakantie. Alle honden zijn weer thuis, en de vakantie boppers zijn weer schoon. Maar daarover later meer.
Als je terugkomt van vakantie ligt er een stapel post en een berg email te wachten. En wat je daarin tegenkomt...

Op 30 augustus werd Chanel "BEST IN SHOW' in Bergheim (Duitsland) Dit zijn niet alledaagse overwinningen als je over meer dan 200 honden wint! Ook de redactie van de OESCN hoorde het nieuws en zag mijn foto's waarna ze mij vroeg om een stukje voor in het OESCN blad te schrijven. Nu ben ik al een jaar of 4 geen lid meer van de rasvereniging, aangezien ik mij niet kon vinden in de handel en wandel van het bestuur.
Maar, de dame die nu de redactie doet heeft daar natuurlijk niets mee van doen en wil gewoon een leuk blad maken voor de leden. Vanuit dat oogpunt heb ik eerder dit jaar ook toegestemd in publicatie van mijn foto's (honden in de sneeuw, en van de Euro OES) En nu dus ook geen probleem om de redactie te helpen en het volgende stukje ingestuurd:

Youandi Mademoiselle Chanel Best In Show
Soms moeten we keuzes maken... en met alle shows in Europa, zal je zien dat er ook leuke shows op dezelfde dagen worden gepland in de diverse landen om ons heen. Ik vind het een sport om mijn honden in verschillende landen te showen, en kampioen te maken. Hierdoor moeten ze het steeds tegen andere honden opnemen, en ontmoet ik telkens nieuwe mensen.
Na een wat rustige tijd (mbt showen) omdat er thuis pups geboren waren, ben ik eind augustus weer eens wat shows gaan bezoeken; In Hillerod (Denemarken) waar Vincent en Chanel beiden een 2e plaats wonnen. 2 weken later bleven we maar eens wat dichterbij: De Britse Herdershonden show in Bergheim, net over de grens in Duitsland. Op dezelfde dag was de CACIB show in Rotterdam, maar ik koos nu voor een wat kleinere show lekker in de buitenlucht. Mijn verwachtingen waren niet zo hoog, aangezien zowel Vincent als Chanel net 2 jaar zijn geworden en in de beruchte 'vacht wissel periode' zitten.
De keurmeester was John Wauben uit Nederland, die best heel kritisch is. Er waren heel mooie honden ingeschreven, en hoewel er niet veel bobtails waren.. de kwaliteit was er zeker wel! Tot mijn grote verbazing won Chanel haar klasse, en daarna werd ze aangewezen als Beste van het Ras!
Later op de dag moesten alle Britse Herders die beste van het ras waren geworden tegen elkaar strijden voor de titel Best in Show. De keurmeester Mw Heidi Muller uit Duitsland zou de mooiste aanwijzen. Zij heeft zelf ook altijd Bobtails gefokt, en was zeer stellig in haar keuze: Chanel was de mooiste van de dag, en werd dus Best in Show!
Poeh he.... wat ben ik trots op mijn meiske! Chanel vond het wel leuk om zo in het middelpunt te staan, maar vond het ook net zo leuk om thuis met haar broer door de tuin te rennen en daarna moe en voldaan bij mij op de bank in slaap te vallen.

Met vriendelijke groet,

Inge van Engelen
Youandi Old English Sheepdogs
The Netherlands
www.youandi.eu


Oke, wie het weet mag het nu zeggen.... wat was er mis mmet deze tekst? (neem gerust de tijd om het nogmaals door te lezen!)
Tja, ik zou me diep moeten schamen, dat ik zo goedkoop reclame wil maken! Althans, dat vindt het bestuur. Het stuk is gecensureerd, want ik mag niet schrijven dat ik Na een wat rustige tijd (mbt showen) omdat er thuis pups geboren waren, ik eind augustus weer eens wat shows ben gaan bezoeken

Nee FOEI! Ik mag natuurlijk niet zeggen dat ik pups heb gehad! (...??)
Foei foei foei toch. Als ik zoiets wil schrijven, moet ik daarvoor betalen.(!) Tja, wat stom van me! Ook mijn kennelnaam mag niet genoemd worden. ...Maar helaas draagt Chanel toch echt mijn kennelnaam, en wordt het wel erg vreemd als ik een stuk zonder mijn naam, of naam van mijn hond moet schrijven. Schei toch uit....
Met 1000 excuses aan de redactie (die staat hier echt buiten, en maakt een mooi clubblad) heb ik vandaag dus de volgende reactie aan het hele bestuur gestuurd:

Beste redactie en bestuur,

Onlangs werd ik door de redactie gevraagd om wat te schrijven over het succes wat mijn hond(en) in het buitenland behalen. Aangezien ik weet hoe moeilijk het voor een redactie is om een clubblad telkens weer te vullen, en het leuk is om mee te werken aan het feit dat Nederlandse successen in het buitenland eens onder de aandacht worden gebracht, heb ik toegestemd.

Ik heb een heel normaal kort stukje geschreven, en foto's beschikbaar gesteld. Nu krijg ik de terugkoppeling dat het bestuur censuur uitoefent omdat ik schrijf dat ik "Na een wat rustige tijd (mbt showen) omdat er thuis pups geboren waren, ben ik eind augustus weer eens wat shows gaan bezoeken."

Het feit dat het bestuur blijkbaar zo paranoide is dat hier iets verkeerds in wordt gelezen, waardoor deze tekst én de melding van mijn kennelnaam verwijderd moet worden uit de tekst, heeft mij doen besluiten niet in te stemmen met enige publicatie van dit of andere artikelen en/of foto's.
Ik weet dat ook mijn foto's van de Euro Show en 'sneeuwpret' gebruikt zijn in eerdere clubbladen: ook dit zal in de toekomst niet meer gebeuren.

Jammer.
Zo jammer dat het bestuur zich niet beseft dat het maken van een clubblad niet eenvoudig is, en men blij is met inzendingen. Jammer, dat leden van de OESCN informatie over Nederlandse successen in het buitenland en alllerlei leuke foto's onthouden wordt.
Jammer, dat het bestuur zich niet realiseert dat de leden hier de dupe van zijn. En waarom??
Er is in al die jaren dus nog steeds niets veranderd....

Met vriendelijke groet/ Kind regards,

Inge van Engelen
Youandi Old English Sheepdogs
The Netherlands
www.youandi.euIk vraag me toch nog steeds af... en misschien kan iemand mij helpen en me vertellen wat het doel van de OESCN is? En wat het bestuur doet om bij te dragen aan die doelstellingen?

oh ja, afgelopen week werd Chanel BEST in Show op de Clubspecialty in Tsjechie!!! Ik heb leuke verhalen en fantastische foto's van de boppers in het oude kasteel en onze overwinningen.... ze zullen asap hier op de website, op Hyves, Facebook en in het Internationale OES magazine te zien zijn.... zonder censuur :-)