dinsdag 7 december 2010

Nina

Bijna 12 jaar geleden ging ik op vakantie naar Canada. Bo-Ghy ging met me mee, en de andere honden gingen uit logeren. Lotte mocht bij de zus van mijn vriendje logeren, en werd daar met open armen ontvangen. Ze liet daar zo'n goede indruk achter, dat al snel na de 2 weekse logeer partij het verzoek kwam voor een pupje. 
Raggles beviel in 1999 van 11 pups, en een lief teefje ging bij Tania, Henry en de kids wonen. Nina werd een mooie dame en kreeg zelfs 2 nesten bij mij thuis, waarbij het niet allemaal volgens het boekje ging, maar ze bracht 2 geweldige pups op de wereld.
De relatie met het toenmalig vriendje hield geen stand, maar de vriendschap met Tania en Henry bleef. Raggles ging enkele keren bij Nina logeren als ik op vakantie ging, en na de brand in 2004 mocht ze zelfs 6 maanden in het gezin blijven om zo geen last te hebben van onze dakloze situatie en de bijkomende stress. Raggles en Nina, moeder en dochter hadden het prima naar hun zin samen. Nina werd de laatste jaren een wat oudere dame, maar kon nog steeds spelen en gek doen als een jonge hond. Afgelopen voorjaar kwam ze hier nog een weekje logeren. Ik dacht dat ze samen met Bo-Ghy de bejaarden soos zou vertegenwoordigen... maar nee hoor! Met pupje Pooh was het vreselijk leuk om te keten en door de tuin de racen! Forever young :-)

Enige tijd terug stond de wereld opeens op zijn kop toen ik hoorde dat Dennis (15 jarige zoon) een hersentumor blijkt te hebben. Afgelopen week werd hij geopereerd. Zoveel verdriet, spanning en angst. Afwachtend op een verder behandelplan mocht hij gisteren naar huis. De hele familie is nu even thuis, zonder de opnames en bezoeken aan het ziekenhuis.
Tania belde me gisteren avond, dat ze gesprokken was van Nina. Er was gedurende de afgelopen weken steeds goed voor Nina gezorgd, maar de afgelopen week wilde Nina niet meer eten, begon moeilijk op te staan en wilde amper meer mee naar buiten... Wat was ze blij toen Dennis gisteren thuis werd gebracht. Zijn bed staat in de kamer, en haar kussen schoof een stukje op. Maar Nina is Nina niet meer... in enkele dagen was ze afgetakeld en kreeg ze al medicatie van de dierenarts tegen stress en pijn.
We hebben samen gehuild aan de telefoon, en besloten om het nog enkele dagen aan te kijken. Iedereen is nu immers thuis, en misschien geeft deze 'rust' haar weer een oppepper.

Vanmorgen ging de telefoon. Nina is vannacht in haar slaap overleden. Om 2 uur vannacht werd Dennis wakker, en vertelde tegen zijn moeder dat Nina afscheid had genomen en nu bij Raggles is. Toen Dennis weer sliep, bleek dat Nina inderdaad overleden was.... heel rustig lag ze op haar kussen.

Och Nienemien.... wat zal je gemist worden. Dag lieve Nina.