maandag 24 januari 2011

Schoon....

Na vele weken drukdrukdruk had ik afgelopen weekend volgepland om wat achterstallig onderhoud weg te werken. Vincent zaterdag gewassen en gedroogd, en alvast één deel grijs geborsteld. Na 3 weken regen en chronisch gebrek aan borstelwerk... was dit een flinke start.
Zondag zou ik Chanel, Muffin, Babs en Shanti wassen en uitblazen met de 'waterblazer' en daarna konden ze verder in huis drogen terwijl ik Vincent verder kon borstelen. De meiden worden dan later deze week één voor één op de avonden geborsteld.

De gewoonte bestaat uit: nat maken, insoppen, uitspoelen. Creme spoeling in de vacht, inwerken, uitspoelen.
Afdrogen, naar buiten om heeeeeeeeel hard te schudden, en vervolgens snel naar binnen om met de Combi blaster het water uit de vacht te blazen.
Zo gezegd, zo gedaan. Eerst Chanel... visite kwam binnen tijdens het sop uitspoelen, maar dat mocht onze pret niet drukken. Het uitblazen hebben we achterwege gelaten en ze liep dus zeiknat door huis terwijl de koffie werd geschonken.
Toen de visite weg was ging ik verder met Shanti; alles verliep conform procedure al vond Shanti dat ze best nog wat uurtjes op tafel kon om lekker geborsteld te worden. Jammer Shanti, dat komt later deze week.
Babs had al in de gaten dat ze de volgende was, en na het betere geslijm en overtuigings kracht wilde ze zich laten overhalen om richting bad te lopen. Lekker hoor zo'n kort vachtje... misschien toch maar eens overwegen om er nog meer 'kort te zetten'... Babs was blij dat ze klaar was en dook op haar schone vetbed voor de verwarming.
Muffin aan de beurt. Alles ok, en weer die overweging om haar een 'coupe Babs' te gaan geven deze zomer.. nah... doe maar niet. Muffin gaat niet kort... Tussen mijn gemijmer door was ik, sop ik, spoel ik. Muf draait, gaat zitten (ze is te groot om haar kop binnen de spoelbak te wassen als ze staat) en staan op commando. De schat.
Na het afdrogen mag ze meteen naar buiten om te schudden... en gaat de telefoon. Wat een timing.  Na 5 minuten haal ik Muffin weer binnen, en die keek me voldaan aan....

Ik was 2 tellen sprakeloos... toen heb ik staan te schateren, en heb ik de camera maar gepakt.
Muffin is opnieuw in bad gegaan, uitgespoeld afgedroogd en... nee, ze mocht even niet meer naar buiten dus.
:-)