dinsdag 1 maart 2011

Voorbereiden en aftellen..

elke zwangerschap is weer anders, en ik hoop dat ik er nooit aan wen. Het is spannend, ik kijk ernaar uit als een klein kind naar Sinterklaas. Behalve mijn ongeduldig aftellen en rijkhalzend uitkijken naar de bevalling die gepland is rond 17 maart, moet ik natuurlijk ook heel veel dingen regelen en plannen zodat het allemaal soepel zal verlopen rondom de bevalling. Sommige zaken moeten klaar zijn, andere dingen moeten uitgesteld worden. Er zit een redelijk draaiboek in mijn hoofd, en toch ben ik altijd weer bang dat er zaken over het hoofd worden gezien.
Op mijn werk loopt mijn huidig project nu af, en rond ik de komende 10 dagen nog wat zaken af en ga ik - ja écht waar!- 3 volle weken vrij nemen deze keer. Ik kijk er enorm naar uit, want ik kan het me niet heugen dat ik zo'n luxe kraamtijd heb meegemaakt. (ik denk dat dat toen met Lotte was..1998)
Ook de shows zijn nu nog even heel druk. Want tijdens het nest van Chanel lag alles stil, en dadelijk ook weer. Dus daarom nu maar even elk weekend hér en der op shows ingeschreven... en dan wordt het na aankomend weekend stil tot eind mei.
Ik heb me voorgenomen om een poging te gaan doen om Shanti op volle vacht te gaan houden. Normaal kam ik de aanstaande moeder helemaal uit, en ligt ze dus wel met lang haar, maar zonder onnderwol in de kist. Hierdoor klit de vacht minder en is het allemaal goed te onderhouden. Uiteraard worden de dames dagelijks gewassen om ze schoon en hygienisch te houden. Maar nu ga ik dit dus met de volle vacht proberen. Dit betekend dus ook dat de buik niet kort geschoren wordt. Maar de pups moeten natuurlijk wel zonder beperkingen een tepel kunnen vinden.. dus heb ik de afgelopen weken wat extra research en training gedaan... Ik zal Shanti haar buik beharing 'op gaan binden' dmv papilotten. :-) Dit zal extra werk met zich meebrengen, maar het is het proberen waard. (afknippen kan altijd nog) Ik heb wikkels en elastieken in de kleuren van de Australische vlag gekocht, en we zijn deze week begonnen met de training om de plukken vacht in de wikkels te draaien. Ik krijg er wel de slappe lach van... en Shanti vindt al dat gekriebel aan het buik hélemaal het einde... dus hebben we sámen dikke voorpret.

Ondertussen groeit Shanti haar buik gestaag door.. en merk ik nu dat ze soms wat moeite heeft met haar ademhaling als ze gaat liggen. Ze draagt haar pups heel hoog onder haar ribben, en dat moet allemaal effe op z'n plaats zakken als ze gaat liggen. Ik probeer sinds gisteren leven te ontdekken, wat meestal zo vanaf 7 weken wel mogelijk is. Maar dan moet ik dus toch nog 2 a 3 dagen wachten... :-(
Ook het eten gaat moeilijker, en de bak brokken gaat zelfs met vers vlees niet altijd leeg. Gewoon geen plek. Dus nu krijgt ze elke middag maar een 3e maaltijd en dat gaat er redelijk in.
Gezien het beperkt aantal pups wat we op de echo zagen, versus haar nu stevige toenemende buikomvang gaan we steeds nieuwsgieriger worden wát ze in haar buik heeft... Tja, met zo'n inseminatie kunnen ze mij alles wijsmaken... en voor het zelfde geldt is ze bevrucht met het Australische zaad van een kangaroe, of een Koala beer! :-) 
(NB; dit is maar een geintje!!! Gelukkig staat het hele proces onder strenge controle, en is het practisch onmogelijk dat er namen of eigenaren verwisseld worden)
Om onze voorbereiding wat meer body te geven, heb ik na wéken zoeken mijn tocht op shows en in speelgoed winkels gestaakt, en nu via internet de eerste knuffels voor mijn puppies besteld. Ze kwamen vandaag met de post... (niet van down under overigens) Tja, de pups moeten toch meteen weten waar hun roots ligt... en hoe kan dat beter dan met dit duo: