zondag 18 september 2011

Gebakjes

...En zo zitten we op een zondag middag lekker buiten. De visite heeft gebak meegebracht... lekker hoor!
Niet echt in lijn met ons idee om wat kilo's kwijt te raken, maar 'nee zeggen' is zo onaardig, dus een prima excuus om lekker mee te smikkelen.
Dan, na enige tijd puppy knuffen, foto's maken, bijkletsen en andere 'socializing activities' etc nemen we afscheid en zwaai ik de visite uit en sluit ik de poort weer af. Ik kom terug bij de tuintafel, en ik zwéér toch dat daar nog 1 appelgebakje lag toen ik net wegliep.... Nu niet meer dus.
De "Sherlock Holmes" in mij laat me de situatie snel reconstrueren:
Shanti was daar, Pooh ook. Nah...brutaal als beide meiden zijn, denk ik toch niet dat zij op de tuintafel zijn geklommen om het gebakje te jatten.
De puppies lagen buiten, juist vlak náást de tafel. Maar nuh.... die kunnen dat toch niet doen met hun krappe 4 weken leeftijd.
Vincent en Chanel waren daar ook. Tja, die twee staan erom bekend dat ze alles jatten wat los en vast zit! .. en die waren er vanmorgen ook wel érrug dichtbij toen de kaas plotseling van mijn broodje verdwenen was!
Vincent blijft volhouden dat het de puppies waren. (Yeah right) Chanel steunt hem overigens volledig in deze visie en geeft hem zelfs een alibi!
Nou ja... Ik ben weer beschermd voor de toename van 500 extra calorieen= 1 kilo= "mijnbroekzitweertestrak", en de dader van de gebakjes diefstal zullen we waarschijnlijk nooit meer achterhalen.