zaterdag 12 november 2011

Poetsen voor gevorderden

Zo'n enkele keer per jaar krijg ik de neiging om de witte tornado uit te hangen, en moet alles schoon. Gelukkig duurt zo'n bui nooit lang, hooguit enkele dagen, en het gaat het vanzelf weer over... De schade blijft meestal beperkt tot een schoon huis, blinkende camper of 6 tiptop verzorgde honden.
Ik had gisteren wel een beetje spijt dat ik Vincent niet voor de "champions-of-champions show" in Brussel had ingeschreven (slechts enkele Top-OES waren daarvoor uitgenodigd, waaronder Vincent. Ik heb destijds bewust besloten niet te gaan omdat mijn hoofd er toen helemaal niet naar stond) 
Maar,  na vanmorgen lekker uitgeslapen te zijn en de mooie zonnige november dag te zien, had ik helemáál geen spijt meer en was ik blij om op deze zonnige dag wat quality time thuis door te brengen.
Vandaag ga ik poetsen... het huis mag wel eens lekker schoon. Volgens Feng Shui zegt dat heel veel over je gemoedstoestand, en dat geloof ik ook wel. De emmer sop werd gevuld, de tuindeuren gingen wagenwijd open, radio 538 op volume 7 en zo begon het met de luxaflex waar een jaar stof kon worden uitgesopt, ramen zemen, oude magazines en showcatalogie weggedonderen, alle honden bedden in de was... en zo gaat het maar door.
Bij het uitsoppen van de boekenkast en het afstoffen van alle boeken die daar al enige tijd stof staan te happen lag Shanti natuurlijk pontificaal in de weg en werd het voor mij een hink-stap-sprong actie om de boeken van de kast, op de tafel te laten landen. Daar even later af te stoffen en vervolgens via een reversed hink-stap-sprong constructie weer schoon op de juiste plank terug te plaatsen.
Ondertussen vond Dwayne het nodig om de emmer sop van dichtbij te bekijken... Maar helaas houdt met zijn poten op de rand zelfs de Leifheit emmer het niet droog....  Dus met dank aan onze kabouter draaiden we de planning om, en werd de huiskamer éérst gedweild.
Bij het afstoffen gebruik ik een plumeau, die ik blijkbaar in een onbewaakt ogenblik (tijdens het dweilen dus) uit het oog was verloren. Ik zag nog net een kabouter op 4 voeten met de plumeau in zijn bek de kamer uitrennen, en kon (na een sprintje om mijn camera te pakken) de volgende foto in de tuin maken....


Hoeveel plezier kan je hebben als je aan het schoonmaken bent... nou ik verzeker je: heel veel!! Heb zó ontzettend gelachen vandaag... en mijn  huiskamer is weer lekker fris en schoon. Wat wil je nog meer?
Volgens het Feng Shui boek wat ik lang geleden heb gelezen,  geven schone ramen je een 'helder beeld op de buitenwereld', opgeruimde schone kasten geven een 'opgeruimd gevoel' en oude rommel weggooien 'maakt je los van oude ballast'. 
Hoe dan ook, ik had vandaag ook een hele dag op de show in Brussel kunnen zijn geweest met Vince... Nee, ik geloof toch echt dat dit leuker was :-)