dinsdag 11 juni 2013

Hobbels & keuzes

Soms hobbelt ons leventje zo door, dat ik weinig aanleiding zie om een Blog te schrijven. En soms zie ik wel aanleiding, maar ontbreekt de tijd (..of prioriteit) waardoor er ook geen blogje wordt gepubliceerd.
Dus dan maar op een doordeweekse avond ff een update schrijven over het wel en wee in Villa Kakelbont, en hoe ik met de Boppers door de dagelijkse dag hobbel...
Eerst dan maar een korte update van onze Babs en haar bed: Haar keuze staat vast. Ze slaapt heerlijk op haar nieuwe bed en het luxe dikke kussen wordt slechts zeer sporadisch wel eens door Pooh of Shanti gebruikt. Maar, die gelegenheden zijn op 1 hand te tellen.. dus ik vrees dat het mooie dure kussen eerdaags op marktplaats staat voor een gelukkige hond die graag als prinses op de erwt slaapt.
Babs is 'still going strong' en volgens mij is het alweer bijna een jaar geleden dat ik met haar aan het tobben was, en we het Babs-dieet ontwikkelden waarmee we haar lever ontzien. Ze heeft onlangs haar zomer jurk weer aangekregen, en daarmee luiden we de zomer officieel in. Ze was er zoals altijd zeer content mee na afloop... al is het proces om de jas uit te doen nog altijd wel topsport voor ons beiden.
Over topsport gesproken... onze Pooh is in haar opperste beste conditie en we hebben onze eerste 2 wedstrijden Breitensport erop zitten. Haar debuut was een knaller, en ze liet de Breitensport wereld meteen zien dat we serieuze nieuwkomers zijn... van de 17 honden mocht ze de 3e podiumplaats bestijgen. Poeh poeh... ik heb m'n benen uit m'n kont moeten rennen om haar bij te houden, maar dat was het zeker waard. Inmiddels hebben we de 2e wedstrijd gelopen, waar de 2e plaats veroverde... Tja, we moeten nu aan de zwakke plekken gaan werken, om na de zomer te kunnen promoveren van de aspiranten naar de VK1 klasse. Wat hebben we een lol samen en wat is het leuk om te sporten en te presteren. Je merkt het verschil tussen shows (=jury sport) en dit soort wedstrijd sporten, waarbij het púúr op tijd gaat. Fairplay en kritisch zijn op eigen fouten om je hond nog beter te kunnen laten presteren tijdens een volgende wedstrijd maken het een echt sportief en eerlijk! En dat zie je direct terug in de onderlinge sfeer. Winnaars winnen niet omdat ze een streepje voor hebben bij de keurmeester (...) Nee zij zijn de gewaardeerde winnaars door hun mooie prestatie.
 
Oh ja, nog zo'n 'hoogte punt' (of diepte punt?) wat we hebben overleeft in de afgelopen weken... Shanti heeft haar jas uitgedaan. Dit was een moeilijke besluit, maar uiteindelijk telt alleen het welzijn van de hond. Dan is het slechts nog een kwestie van je eigen gevoel even parkeren en de juiste prioriteiten stellen. Tja, als ik het zo schrijf lijkt dat allemaal heel logisch en makkelijk... in de praktijk was het toch een flinke hobbel die we moesten nemen! Maar het resultaat is een super vrolijke 'Prutske' die me verzekerd dat dit het juiste besluit was. En nu ik haar elke 2 weken was, föhn en borstel in slechts 15 minuten... vrees ik dat de kans dat ze ooit nog lang haar zal krijgen toch minimaal is :-) Als Shanti mocht kiezen kan ik het antwoord zo al raden. En ik moet eerlijk zeggen dat ik het met 4 OES op volle vacht en 2 kort zo wel prima vind.
 
Na alle eerdere blogs over de eetgewoontes van de honden, hoort deze update er ook wel bij. Zoals gezegd doet Babs het super op haar dieet, en ook Vincent, Chanel, Shanti en Pooh varen er wel bij en smikkelen dagelijks wat kilo's rauw vlees weg. Dwayne is natuurlijk een rare snuiter, de kangaroo heeft veel gekke gewoontes... één ervan is zijn eet patroon. Na veel gedoe bleek dat meneer geen eend, paard of lam lust. Soms wel kip, maar steeds vaker toch niet. Vis en rund is wel lekker. Maar al met al werd hij maar magerder  en ik wanhopiger. Uiteindelijk heb ik de knoop een week of 4 geleden doorgehakt: Dwayne gaat terug op de brokken. Hij eet nu netjes 2x per dag zijn bak leeg, mits het wel wat lekker wordt gemaakt met... jawel VLEES! (wat een mafkees) Maar... zo hobbelen we door, hij eet nu bijna altijd zijn bak leeg en hij komt nu lekker aan in gewicht.
Het welzijn van de hond blijft toch altijd voorop staan. Soms moet je blijkbaar keuzes maken die tegen je gevoel ingaan...en uiteindelijk blijkt het toch wel goed uit te pakken.