vrijdag 11 oktober 2013

Reunie 2013

Elk jaar organiseer ik een wandeling voor het nest wat afgelopen jaar is geboren. En elk jaar nodig ik daar iedereen met een Youandi OES voor uit om mee te komen wandelen, want dat is wel erg gezellig. En elk jaar na de wandeling zitten we op het terras in de zon... kijken we elkaar aan en zeggen: we zouden eens een BBQ moeten doen. Tja..... hoe en vooral waar kunnen we dat doen?
 
De oplossing was dichterbij dan gedacht: bij Dierencentrum Sevenum natuurlijk! Ik train daar wekelijks met Pooh voor de Breitensport, en ben er inmiddels goed ingeburgerd. Met Jack en Carla waren de afspraken snel gemaakt, datum gepland en de reunie met BBQ kon doorgaan!
 
35 honden waren aangemeld, en daar tel ik dus mijn eigen 6 boppers niet bij mee. 27 gezinnen zouden deelnemen met hun hond(en) en daar was ik wel een beetje beduust van!  Ik fok maar 1 nest per jaar... en er kwamen dus 35 honden naar deze reunie! De oudste dames komen uit het "Fashion nest", en zijn een dikke 11 jaar oud. Zouden de zusjes Kyda en Tootsy elkaar nog herkend hebben?
Natuurlijk waren de jonge telgen uit het Snoepjes nest aanwezig: 7 van de 8 waren aanwezig. En al die anderen zijn uit de Ontwerpers, Dromers, Toetjes, Fransozen, Filmsterren, Coco Chanel nesten. En gelukkig was ook onze 'Import Doughnut' aanwezig om veel van zijn kids te ontmoeten, en haakte ook Bubbles (zoon van Vincent) als full family member als aan. 35 honden met super gezellige baasjes. Wat een opkomst!
 
En iedereen kwam ook! Ik was er van onder de indruk. Om 1 uur 's middags druppelde iedereen de kantine binnen voor koffie en vlaai. Mensen met een hond uit hetzelfde nest herkende elkaar al snel, en door de zondagse puppy bezoekdagen werd het contact direct hersteld en konden de ervaringen worden uitgewisseld.
Toen iedereen binnen was mocht men zelf groepjes maken om de puzzeltocht te starten, en konden wij (mijn helpers Diana, Thalita, Jack, Carla en ik) de voorbereidingen treffen voor de spelletjes & catering voor de middag. Uiteraard kreeg elke groep opdrachten mee tijdens de wandeltocht; één ervan was: 'maak de langste vlecht in een hondenvacht'. De winnaar was het team van Sjaan!
 
De wandeltocht bleek wat langer te duren, maar geen nood. Het motto van de dag was "lol hebben" en we hadden zo min mogelijk gepland. Dit was ook duidelijk tegen alle deelnemers verteld, en met zo'n fantastische groep mensen viel alles vanzelf op z'n plaats.
 
Pooh gaf een demo op de Breitensport baan, en elke hond mocht daarna onder begeleiding proberen om de diverse hindernissen te nemen. Eind van de dag zou er een wedstrijd zijn voor iedereen die een poging wilde wagen om Poohkie te verslaan.
 
Het zonnetje was de hele dag aanwezig, en het veld waar de honden los mochten spelen werd door velen gebruikt om honden lekker te laten rennen en keten. Ook het terras werd goed benut... met uitzicht op de skippybal race. Met alle gekkigheid en pret is er toch slechts 1 skippy bal lek gebeten door een hond, maar hebben we ons buikpijn gelachen om de capriolen van de baasjes!
 

 
Ook de kruiwagen race werd een echte strijd om de beste tijd, waarbij mensen zelfs om een herkansing vroegen om hun tijd te verbeteren :-)
 
Mijn favoriet van de dag was de doggy race. Het trainingsveld van DCS is zo groot als een voetbalveld en netjes omheind. We hebben alle baasjes gevraagd om aan één kant te gaan staan, en hun hond moest mee met iemand anders en werd aan de andere kant van het veld vast gehouden....
Op het fluitsignaal mochten de baasjes gaan roepen, en werden ALLE 35 honden losgelaten: welke hond is het eerst bij zijn eigen baasje?
 
 
 
Ik zat veilig langs de kant en maakte foto's. Het beeld wat ik had is niet te beschrijven. Ik zag 35 OES in volle galop voorbijkomen. Machtig mooi!
 
De winnaar was Deni, die eerder die middag niet uitblinkte in de kruiwagen race, maar nu op snelheid iedereen versloeg!!! Tot grote vreugde van haar baasje :-)
 
 
Tot slot was er natuurlijk een familie portret van alle aanwezigen...
 
 
 
 
en daarna konden we ons op de BBQ storten, en werd ook de prijsuitrijking nog gedaan.
 
 
Wat een geslaagde dag! Ik heb genoten, en het was heerlijk om alle Youandi pups weer terug te zien. Ik ben trots op alle honden die deze hele dag zo gemoedelijk en gezellig waren, de baasjes waarmee we de hele dag gelachen hebben en de sfeer zo positief beinvloed werd, en natuurlijk blij dat we als groep zo bij DCS mochten komen.
Wel jammer dat ik zo weinig tijd had om met iedereen ook rustig bij te kletsen; het was druk en hectisch en gezellig, waardoor het echte bijkletsen er voor sommige mensen wel eens bij inschoot. Maar ik heb genoten en heb tot dusver alleen maar super enthousiaste verhalen teruggehoord. Bij het afscheid rond een uur of 8 riep iedereen: tot volgend jaar!!!
 
Tja, ik denk dat we dit inderdaad maar jaarlijks moeten gaan doen. Zoveel plezier, zoveel lol, zoveel leuke honden, zoveel gezellige mensen!!
De prestatie van Pooh is niet verslagen op de Breitensport baan door de dappere Doughnut, Pino, Lucky en Froukje. Maar ik heb inmiddels uit betrouwbare bron vernomen dat er serieuze trainingschema's bootcamp worden opgesteld om volgend jaar een herkansing te doen en Pooh dan wel te kunnen verslaan:-)
 
Tot volgend jaar!