zondag 27 oktober 2013

Vrij weekend

De weekenden zitten hier meestal bomvol gepland. Ookal snak ik na een drukke werkweek - die zelden binnen de 40 uur blijft- naar wat rust, ik ben makkelijk te verleiden om toch iets te plannen voor de 'vrije' zaterdag of zondag.
Een show, een wandeling, een Breitenwedstijd, een BBQ, een verjaardag, een hond knippen, een etentje,  een borrel.. jaja ja ja, leuk!!! Ik kan wel, ik plan wel en ik doe wel!!! Leuk leuk leuk!
Maar soms.. heel soms.... is het heerlijk om een weekend zonder afspraken en verplichtingen te hebben. :-) Stiekem plan ik zulke weekenden zo af en toe wel bewust in, door zo af en toe eens een groot rood kruis in de ageda te zetten: NIETS PLANNEN. Afgelopen weekend was het dan zomaar zo'n vrij weekend.
Wat doe ik dan, in zo'n vrij weekend? Nah... dat "to-do Lijstje" blijft altijd netjes op me wachten, ookal heb ik het nog zo druk. Dus, in een vrij weekend als dit komen alle klusjes aan bod die al lang gedaan hadden moeten worden, en besteed ik uiteraard wat extra aandacht aan de honden. (en het schrijven van een blog)
Vrijdag was al goed begonnen met het aanschaffen van en nieuwe stofzuiger. Na enkele maanden ergernis mbt een 'semi Dyson' AEG-Rampenplan, had ik de moed verzameld om 200 euries uit te geven aan een nieuwe Miele. Nee, ik smijt niet graag met geld..
Maar ik ben al geen Mien Dobbelsteen, en als ik dan ook nog eens tijdens mijn witte-tornado-opleving halverwege de huiskamer moet stoppen om de inhoud van de stofzuiger buiten boven de container om te kieperen -terwijl ik dan zelf de helft weer sta in te ademen/ uit loop te hoesten- en vervolgens deze actie 2 moet herhalen per opleving, en ik deze strijd met een inmiddels met ducktape aan elkaar hangende AEG-Rampenplan stofzuiger moet doorworstelen... dan is de drempel om 200 euro uit te geven aan een oude vertrouwde Miele wat minder groot.
 
Enfin, met mijn nieuwe aankoop heb ik me flink uitgeleeft op het interieur en was de vloer al snel weer Bobtailhaar en - zand vrij. Dat zag er al best uit, en ik vond dat mijn Mien Dobbelsteen schortje wel weer aan de kapstok kon. Het was hoog tijd om wat belangrijker werk te verrichten: dus Pooh ging in bad. Na een paar uurtjes poedelen, wapperen en borstelen zag Poekie er weer uit om door een ringetje te halen!
 
Zaterdag had ik diverse activiteiten af te strepen... maar eerst weer begonnen met mijn minst favoriete bezigheden: boodschappen doen, wassen, strijken, en andere huishoudelijke taken. Pfff, eind van de ochtend maar gauw afronden en de voortuin onkruid vrij gaan maken. Dan kunnen we netjes de winter door.
Onkruid weghalen, en meteen maar wat bamboe snoeien. Och.. dat lelijke muurtje valt bijna om... dus hup: omhalen en afvoeren! Zo dat ziet er beter uit. Oeps, bijna een dag voorbij.
Nog ff Dwayne in bad gezet en deels drooggeblazen. Stukje geborsteld, dat scheelt morgen weer in het werk. Daarna lekker op de bank hangen voor de tv mét hond op schoot natuurlijk!
 
Zondag mocht ik uitslapen (ja, echt waar!) Met een uurtje extra ivm de wintertijd was dat dubbelop genieten. Na de koffie kon ik met Dwayne aan de slag gaan en enkele uurtjes later was mijn menneke dan wel weer helemaal op en top schoon en geborsteld.
Uiteraard mochten de boppers nog lekker mee naar het bos. Helaas was het zo winderig en nat, dat ik het niet zag zitten om verder te gaan dan het bos hier in Sevenum. Op hoop van zegen dat we het droog zouden houden, dus ff snel naar naar het bos om de dagelijkse frisse neus te halen...
Tja, de pootjes bleven allemaal wel redelijk schoon, maar de plensbui die we op ons hoofd kregen was helemaal niet grappig! Uiteraard was Babs ook bij ons, en die loopt nou eenmaal niet meer zo hard. Door de regen maakte zelfs Babs een drafje om zo snel mogelijk bij de auto te komen... maar nat waren we toch wel.
 
Uiteindelijk kunnen we zeggen dat het een productief weekend was. Pooh en Dwayne zijn gewassen en geborsteld, het huis is schoon en de voortuin is winterklaar.
Helaas zie je daar nu op de zondag avond geen ene bal van. Want Dwayne en Pooh liggen op te drogen voor de kachel, het huis ziet eruit alsof er 6 natte Bobtails zo vanuit het bos naar binnen zijn gewandeld en de voortuin is leuk voor de overburen om naar te kijken. (daar heb ik dus weinig aan als ik hier binnen achter de pc zit)
Morgen gaan we weer aan het werk. Voor de werkgever! ;-)