zaterdag 20 september 2008

Vakantie belevenissen

Het zit er weer op... 3 weken heerlijk luieren, wandelen, genieten van omgeving, mooi weer en natuurlijk quality time met de honden. Lekker bij gekomen na een zeer hectische tijd op mijn werk; we kunnen er weer tegen.
Ik ben het eerste weekend naar Sondershausen (D) geweest, daar een dubbele show met Vincent en Chanel gedaan. Chanel won er haar Duitse jeugd kampioen titel, en werd 'Jugend Club Siegerin 2008' Vincent had helaas minder succes, maar heeft zich netjes geshowd, waardoor het voor hem weer een juiste training was 'voor als hij later groot is'
Daarna zijn we naar het zuiden vertrokken; we hebben zo ongeveer heel zuid Frankrijk gezien (we reden gewoon de zon achterna) en 1 weekend de regen en kou getrotseerd in de Auverne ivm de Franse specialty show waar Chanel aan meedeed.
Coco en Babs waren samen al die 3 weken uit logeren, en Bo-Ghy is pas na de Duitse trip naar zijn logeer adres vetrokken. Alledrie hebben ze hun gast gezinnen prima vermaakt lijkt het...
Raggles is mee geweest. De tumor groeit en groeit... de huid gaat steeds verder kapot, dus wilde ik haar graag bij me hebben. Dat heb ik geweten; Raggles heeft genoten! Ze heeft zeker 3x het stokbrood gejat (zelfs van hoge planken af!) 30x de vuilnis zak geplunderd, liggen snurken als eeen grote kerel, zodat de camping buren dachten dat ik toch niet 'alleen' was...Ze liep en klauterde ook vrolijk mee op de korte wandelingen en heeft zelfs met me gezwommen in de Ceze! Ja, ik was bij dat ze bij ons was. En volgens mij heeft ze zichzelf voorgenomen om volgend jaar gewoon weer mee te gaan!

Muffin was gelukkig weer bij me (ben ooit zo stom geweest om haar thuis te laten tijdens een dergelijke trip) Mijn 'meega-hond'. We hebben samen kilometers gelopen, geklommen, afgezien, gezwommen, en uiteraard genoten. Wat een heerlijkheid om zo'n hond te hebben en samen zulke dingen te doen. De eerste keer hadden we ook de andere 3 meegenomen in de bossen van de Cevennen. Dat was geen succes. Als echte nakomelingen van Lotte, vonden ze er niets aan dat er regelmatig takjes, braamstruiken en andere onregelmatigheden in hun vacht bleef zitten. Muf niet: Muf trekt ze er zelf wel uit, of het valt er vanzelf wel ooit uit... Dus gingen we de overige wandelingen met z'n tweetjes. (scheelde mij ook veel drinkwater meesjouwen in de rugzak) We konden tijdens de beklimming van de Gorges d'Heric wel allebei merken dat onze conditie niet meer is wat het hoort te zijn... dus misschien moeten we wat vaker dergelijke ondernemingen plannen?

Shanti heeft lekker lopen mutsen deze vakantie. Haar zeehonden genen zijn weer duidelijk aangetoond; er is geen rivier of meer waar ze niet ingelegen heeft! Zie foto waar ze in de Ardeche duikt, en onder de Pont d'Arc door wil gaan zwemmen :-)

Vincent heeft zijn watervrees overwonnen, en zich door Shanti laten overhalen om ook natte voeten te halen. (soms is dat noodzakelijk als je wilt drinken uit de rivier) En toen ik bij het lac de Salagou smorgens ging zwemmen, liep hij per ongeluk zelfs tot aan zijn buik het water in!
Chanel niet, die wil geen natte voeten, alleen maar als het heel heet is, of echt niet anders kan. Ik vind het prima... want daardoor had ik niet zoveel werk om haar na een week ' bush, water en camping' te wassen en op te poetsen, waarna ze op de Franse clubshow het reserve CAC won op haar amper 15 maanden leeftijd! poeh, wat was ik trots!!!
Enfin, nu weer de boel opruimen. Honden wassen (ze zijn wat stoffig.. en er zit her en der nog wel wat frankrijk in de vachten) caravan schoonmaken, post doornemen etc etc.. en maandag weer gaan werken.
De overige foto's zullen via 'news' op de site worden gezet.