donderdag 23 april 2009

Thuis

Zoals het klokje thuis klikt....
lekker oudbollig, maar wel waar. We hebben heerlijke dagen in Zuid Frankrijk gehad; mooi weer, mooie omgeving, lekker 'niks moeten'.. en toch is het altijd heerlijk om weer thuis te komen, en alle boppers weer om me heen te hebben.
Na de heenreis en 2 dagen in regenachtig Barelona aan het werk te zijn geweest zijn we snel de zon in Frankrijk op gaan zoeken. In Monaco aangekomen zagen we direct bekenden voor de show, en met alle campers/caravans op de boulevard van Fontveille geparkeeerd. Op de show werd zwangere Shanti beste teef en daarmee is haar 13e titel een feit. Breed record holder... geen andere OES op de wereld haalde eerder 13 kampioens titels! Haar hormonen speelde ons parten bij de strijd om het BOB; ze wilde niet meer lopen, en gaf de overwinning daarmee aan de reu. Prima, wij hadden waar we voor kwamen! Vincent werd door Romy (onze Belgische tophandler en vriendin!) geshowd maar kon het CAC net niet in de wacht slepen en werd reserve Beste reu met CAC/ RCACIB.
Ook de show in Frejus werd door de boppers met goed succes (CAC's en CACIB's)afgerond, net als de show in San Remo. Al met al dus prima show successen en veel gezelligheid op onze route de Mediterranee.

Ondertussen is Shanti haar buik aan het groeien, en zijn we ook weer aan het 'opmeten'. Haar buikomvang is in 13 dagen met 13cm gegroeid! oeps... dat gaat wel hard! Sinds de 21e dag van de dracht wil ze slecht eten, en tot op de dag van vandaag doe ik veel moeite om alleen al een standaard portie voeding naar binnen te krijgen bij haar; vlees, blikvoer en de laatste dagen is 'zalm uit blik' het magische middel om Shanti haar hormonen te kunnen overtuigen, en haar te vertellen dat ze echt wat moet eten. Ondertussen groeit haar buik maar door...
Afgelopen dagen zijn ook Bo-Ghy, Babs, Muffin en Coco weer opgehaald, en gisteravond hadden we de reunie compleet! Na de vakantie en na 8 weken afwezigheid van Muffin zijn we weer compleet. Ik voel me als een tevreden moederkloek, met alle kinders weer thuis om zich heen. Wat een rijkdom.

De oudjes (Coco en Bo-Ghy) maken een vermoeide indruk. Ze zijn knorrig, en willen slapen, wat ze dus ook doen. Muffin heeft de eerste nacht thuis zo hard gesnurkt dat ik er boven wakker van werd! Babs is (altijd) gewoon Babs, Vincent is stapelverliefd op de 'net-weer-thuis-en-oh-zo-loopse-Muffin', Chanel vond het wel lekker rustig op vakantie, en moet even wennen aan alle roedel regels. En Shanti....pffffffffff uhhh, pfffffffffff oh ja, Shanti haar buik moet nog 2 weken groeien, maar nu slaapt ze het liefst, pffffffffffffff en zucht en puft ze omdat het allemaal wel 'in de weg zit'.

Als mooie afsluiting op onze vakantie hebben we gisteren Doughnut zijn heupen offieel laten röntgenen; grote opluchting en super blijdschap bij zowel Kim als mijzelf; de foto's zien er prima uit, nu alleen nog wachten op de officiele beoordeling van de NL Kennelclub. Dat kan alttijd wel even duren, maar de stress is nu wat beperkt omdat we weten dat het wel goed zit :-)