donderdag 26 november 2009

De 10 van Pien

Ze zijn er!!
Die dikke buik van Pien verborg 10 mooie pups die op de 24e november -natuurlijk 's nachts- geboren zijn.
Pien toonde vanaf het eerste moment haar schitterende moeder instinct en was helemaal blij maar haar eerst geboren zoon: 'Pino'. Na een uurtje kwam haar 2e pup, dochter 'Mona'. Uiteindelijk, na een probleemloze bevalling, waren er om 8 uur 's morgens 10 pups en lag Pien apetrots haar kroost te voeden en te poetsen. Wat een rijkdom!

Het thema voor de stambomen wordt "toetjes" en daarvoor heb ik al heel leuke en mooie namen. De roepnamen in het nest liggen ook alweer vast... Als we haar eerste zoon dan toch Pino noemen, dan heten de broertjes als snel Bert en Ernie. Voor de dames waren we wat beperkt in de Sesamstraat namen, en bleef het bij Zoe, Cute en Cookie. Maar Winnie en Pooh kunnen natuurlijk ook wel meedoen, en dan hebben we in het kader van de toetjes uiteraard Mona en het als laatst geboren pupje: ons Toetje!

Alle pups wegen tussen de 350 en 450 gram en groeien allemaal al keurig 10% per dag. Alleen kleine Winnie heeft een inhaal race te lopen. Ze kwam op de wereld met slechts 220gram. Ze is wel een sterk en levenslustig pupje, en met wat extra hulp heeft ze in 36 uur al 25% bij haar geboorte gewicht weten te groeien.

De andere honden vinden het ook wel weer machtig mooi; Chanel reageert net als bij de pups van Shanti... ze blijft maar vanachter het hekje gluren, en als ze haar kans schoon ziet glipt ze naar binnen om de kids te bewonderen.
Shanti vindt het maar raar... ze wil wel overal bij zijn, en kan uren naar Pien kijken en geeft af en toe een wijze zucht als de pups onrustig zijn en Pien even wat hulp van mij nodig heeft. Oma Coco doet de marketing bij de visitie, het zijn haar kleinkinderen, en ja ze worden allemaal net zo leuk en lief en mooi als zij.
Vincent kwam wel even kijken, maar nah... da's te klein, niks voor hem.
Babs en Bo-Ghy blijven op veilige afstand in de huiskamer; de bank en het Bo-Ghy-Bed laat je immers niet onbemand achter. En wat gaat er nou boven een zachte slaapplaats met een lekkere kluif?
Muffin vindt het allemaal maar niks. Wie gaat er mee buitenspelen?