maandag 28 juni 2010

Wandelen & World Dogshow

Vorige week was het weer zover; we gingen weer met de hele familie wandelen. Vorige keer waren we in Limburg, en deze keer zouden we wat noordelijker afspreken. Helen wist een leuke locatie vlakbij Apeldoorn, en de enige datum die een beetje in te passen was.. bleek vaderdag te zijn. Voor sommige mensen een probleempje wegens familie verplichtingen, voor anderen een mooi excuus om wat leuks te gaan doen :-)
Er waren 16 honden met hun gezinnen en wat was het leuk om 5 pups uit het toetjes nest weer bij elkaar te zien! Ze zochten elkaar ook direct op, en renden in kolonne door de heide. Geweldig, wat een feest!
Van het Fransozen nest was alleen Mumble van de partij. Tja, als 3 pups in een ver buitenland wonen, 3 anderen door ziekte of vakantie verhinderd zijn.... Maar het hele Coco Chanel nest was compleet. Leuk om deze 4 weer bij elkaar te hebben! We hadden visite van onze ingeburgerde allochtoon Nanu (witte herder) en natuurlijk waren Doughnut en Bubbles ook van de partij ookal zijn ze hier niet geboren. Diesel liet zien dat hij de weg wel weet in het hondenbos, en met de invasie achter hem aan was "het bos van ons" ;-)
Pooh liet meteen zien dat ze wel gewent is aan wat meer honden bij elkaar en was in tegenstelling tot haar broertjes en zusjes niet onder de indruk van zoveel gekheid bij elkaar. Overigens wende het erg snel voor al het kleine grut, en was ook dit verschil snel verdwenen. Toen we ergens midden op de heide een picknick tafel zagen, stond Pooh er natuurlijk direct bovenop... zonder zich iets aan te trekken van de mensen die er aan zaten te picknicken! vrolijk stond ze met haar staart te wapperen.... de mensen waren stomverbaast en snapten niet zo goed wat hen overkwam. Voordat ik uitgelachen was en haar kon corrigeren -of dat die mensen aan de tafel haar weg konden duwen- was ons klein spook alweer van de tafel af om achter de rest aan te rennen. Hilariteit alom.
Naderhand op het terras nog samen wat gedronken, en voor mij nog een extra kans om wat bij te kletsen met de diverse mensen. Het nadeel van zo'n grote groep is dat ik nu nog het gevoel heb niet iedereen gesproken te hebben... Jakob heeft een filmpje van de wandeling gemaakt, wat te zien is bij de 'nieuws site'.

Op dinsdag was het dan tijd om Vincent en Pooh te wassen, de camper in te pakken en ons klaar te maken voor de World Dogshow in Denemarken. De zaterdag ervoor was er iemand vol in de achterkant van de camper gereden terwijl ik voor het stoplicht stond... maar na een spoedreparatie bij de dealer met voldoende ducktape en nieuwe verlichting konden we er toch mee rijden. (Pfffff...dat was een opluchting, maar nu nog afwachten hoe de verdere schade afhandeling gaat verlopen...)
We stonden in Denemarken op het zg "dog camp". Dit was een speciaal gecreëerde camping voor 1200(!!!) campers, voorzien van keurig sanitair en zelfs een kleine supermarkt. We stonden met diverse OES eigenaren bij elkaar, en de Deense overbuurvrouw met Duitse Doggen bleek zo gezellig dat we woensdag avond 6 nationaliteiten aan tafel hadden tijdens het asperge/zalm diner. De champagne vloeide rijkelijk... want we hebben altijd wel wat te vieren! (..)
Donderdag was het de showdag, en het was prima georganiseerd. Van de 55 ingeschreven OES werden mooie winaars gekozen. Vincent zette zijn beste beentje voor, maar stond in zijn klasse helaas niet bij de eerste 4. Zijn dochter Cheyenne stond in de open klas en werd met haar 19 maanden 2e achter een mooie teef van 4 jaar oud; een hele mooie prestatie! Vincent's dochter Poppy won de jeugdklasse, en mag zich Junior World Winner 2010 noemen!!! Helaas liep Kerne mank (had zich smorgens verstapt) en kreeg daardoor een ZG.  Pooh mag zich beste puppy noemen, en moest smiddags nog de main ring in.
Voor mij was het pure fun om haar in de puppy klas te showen, en kon ze mooi wat ervaring opdoen. Onze raskeurmeester vond het super leuk om haar te keuren en we genoten er allemaal van (zie ook foto bij shownieuws) In de main ring ging het wat anders.... wat ik als leuke ervaring zag, zien anderen toch wat serieuzer.... ik zag handlers die tijdens de voorkeuring pups zeker 20 tot 30 minuten dwongen om in stand te blijven staan... NB we hebben het hier over hondjes tussen de 6 en 9 maanden oud!
Pooh deed haar uiterste best en liet zich van haar beste kant zien. Als ik haar liet ontspannen, en wat met haar knuffelde tijdens het lange wachten moest ik opletten want de Mudi-pup die voor ons stond hapte naar haar. De Anatolische berghond (een 50-kilo pupje..) achter ons stond continue te grommen... de Shelti iets verderop wilde even komen snuffelen maar werd direct gecorrigeerd door zijn handler....
Uiteindelijk mochten we met veel muziek, spotlights en applaus één voor één de grote ring over het knalrode tapijt lopen. Mijn Pooh deed het als een echte kampioen en ze genoot van al dit spectakel!!! Ze liep netjes en liet zich niet van de wijs brengen van de spotlights, de muziek en het gejoel van onze fans die op de tribune zaten. Wat ben ik trots op mijn ukkepuk!!! Van de 50 pups werden we niet uitgeselecteerd bij de beste 3, maar dat geeft niks. Ze is mijn kleine kanjer.
We hebben tot laat in de avond alle successen gevierd. Alle exposanten hadden iets te eten of te drinken vanuit hun land meegenomen. Zo hebben we ons multi cultureel tapas buffet gemaakt en gefeest totdat het licht uit werd gedaan door de huismeester van de hal :-)
De volgende ochtend nog geshopt bij alle stands:  een groot speelgoed beest voor Pooh gekocht, en een nieuwe lichtgewicht bench in hippe kleurtjes. Vrijdag avond héél laat waren we weer thuis. Moe, voldaan en terugkijkend naar één van de leukste shows dit jaar. Nu aftellen naar de vakantie. Over 3 weken gaan we met alle boppers naar Croatie, en zal Shanti weer de ring in mogen. Ik kijk er nu al naar uit!!