donderdag 1 juli 2010

Poohpooh.... waterpret, en andere pret

Tja, het lijkt soms wel alsof het alleen maar Pooh vóór en Pooh ná is.... maar mijn kleine meiske zet zichzelf dan ook wel enorm in de picture op het moment. Ze is nu net 7 maanden, en ik geniet elke dag van haar. Ze is zo'n enorm leuke pup.... Shanti was ook zo'n lief dol dwaas puppy... Maar in 2005 was ik mega druk met de verbouwing trokken Diesel (die hier toen tijdelijk was) en zij veel samen op. Vincent en Chanel hadden elkaar, en ik was gierend druk met mijn werk. Ze waren groot voordat ik er erg in had. En nu....ik geniet van Pooh! Lief, ondeugend, bijdehand en enorm foto geniek. 

Ze is een klein spookje, en vreet enorm veel kattekwaad uit. Eerder kon ik al melden dat ze de gaskabel van de camper had doorgevreten, dat al mijn meubilair enigzins verfraaid is, of schreef ik over haar voorliefde om karton in de huiskamer te verscheuren... Daarmee stopt het nog niet. Het papier en karton is inmiddels al bijna normaal, en ik kijk er niet eens meer van op als ze weer een folder te grazen neemt.
De afgelopen dagen werk ik veel van huis uit, en gisteren was zij sneller bij de post dan ik. Even later kwam ze keurig met een blauwe enveloppe in haar bek aanlopen.... de helft was al op. Gelukkig doe ik mijn aangifte digitaal en vraag ik me af waarom de belastingdienst nog steeds bomen om laten hakken voor dergelijke dubbel-op-rommel. Pooh was het blijkbaar met me eens.

In de camper is ze altijd super braaf en lief. Tijdens het rijden zit ze graag uit het raampje te kijken, en kan uren naar windmolens en ander verkeer zitten kijken. Als ze het beu is, zit ze gewoon aan tafel.

Als ze moe is gaat ze slapen, en dan ligt ze lang uit op een bankje. Afgelopen reis vanuit Denemarken lag ze ook zo lief.... maar blijkbaar was de key card van de Laguna uit mijn handtas gevallen, en haar tanden stonden in het hoesje toen ik het later thuis bij het opruimen van de camper vond. Niets aan de hand.... totdat ik een dag later, 100 km verderop naast de Laguna stond, en de sleutel werkt niet meer. Ik haalde hem uit het hoesje.... oeps... er was meer beschadigd dan alleen het hoesje. Met wat gefröbel lukte het toch om de deur open te maken en de card werkte wel op het contact, dus kon ik toch naar huis rijden en heb ik nu de reserve sleutel in gebruik...

Pooh is ook de wereld aan het ontdekken. Onlangs had ze grote bewondering voor de motor grasmaaier... Tja, als winterpupje krijg je dat niet mee in je socialisatie natuurlijk. Als snel vond ze het een uitvinding waar ze achteraan kan jagen, haar speelgoed voor kan leggen en met mij mee kan wandelen.
Een ander leuke uitvinding is met droog weer de planten wat extra water verzorgen. Tuurlijk is het leuk om met het water te spelen, maar het is nog leuker om daarna door het zand te rollen...

Met het warme weer gaan we graag naar de Maasduinen, waarvan de foto's ook op mijn nieuws site staan. Maar sinds enkele jaren zet ik ook graag overdag een kleuterbadje neer voor de boppers zodat ze in de tuin kunnen afkoelen. In oude blogs kan je terugzien en lezen hoe Bo-Ghy ervan genoot om zijn poten te koelen, en zijn neus onder water te steken. Shanti doet hetzelfde, en Muffin vind het heerlijk om te spetteren. Vincent, Chanel en Babs vinden er niks aan. Net als hun moeder Coco, die bleef er ook altijd wijs bij uit de buurt.  Maar Pooh vond het vanmiddag gewéldig... wat een nieuwe uitvinding, wat een lol!


Ik was aan het werk en zat in een conference call met diverse collega's, toen ik plotseling Pooh met het bad in haar bek door de tuin zag marcheren! ....hoe krijgt ze dat nou voor elkaar?
Na afloop van de call kon ik gaan kijken wat er was gebeurd..... juist 2 grote gaten op de bodem, en 2 bandjes lek. Bedankt Pooh!

Vanavond dan toch maar weer de spoeier aangezet... camera in de aanslag...

Ik blijf lachen....ze blijft foto geniek.  het enige wat me nog niet gelukt is, is om haar op de foto te zetten als ze naar haar konijnen vriendjes zit te staren. We hebben wilde konijnen achter in de tuin. Reuze leuk!!! een stuk of 4 jonge beestjes, die nergens bang voor zijn en hun spelletje vertonen voor ons. Pooh weet dat ze niet achter ze aan moet rennen, en kan uren naar ze kijken.