donderdag 23 augustus 2012

Actief

We zijn goed bezig... al zeg ik het zelf. Onze Babs lijkt wel jaren jonger en het valt zelfs visite op dat Babs zo allert, vrolijk en aanwezig is. Sliep ze voorheen 90% van de dag.. nu bemoeid ze zich weer overal mee, zoals een OES dame dat hoort te doen. Ik weeg haar nooit, maar ik denk toch dat ze ook ietsje is afgevallen en dat staat haar prima. Ze blijft mijn spekkie, dat blijft ze zowiezo..al zou ze een ons wegen!
 
Pooh en ik zijn ook goed bezig; we zijn gestart met een cursus "Breitensport". Ik zocht eigenlijk naar Agility (behendigheid) maar dat wordt hier in de buurt niet gegeven. En om nou voor een uurtje trainen eerst 45min in de auto te moeten zitten op een doordeweekse avond.... nah, doe maar niet. Dus zijn we hier in Sevenum met Breitensport begonnen. Dit is een combi van gehoorzaamheid met behendigheid.
Het lijkt zo op het eerste gezicht allemaal wat losser en gemoedelijker te zijn dan wat ik gewent ben uit een ver verleden toen ik GG2 met Emme en Balou liep, of wat ik ken uit de cursus behendigheid bij KC Uden. Recreatie staat voorop, en de moeilijkheidsgraad van de toestellen en opdrachten ligt vele malen lager dan wat ik destijds met Balou & Emme deed. 2 vingers (pootjes) in de neus dus...
Enige moeilijkheid is dat je niet verder dan een meter van je hond af mag raken... dus óf ik moet heel hard lopen... of Pooh wat langzamer en netjes op commando naast me laten rennen.
Goh... wie had gedacht dat showtraining zo goed van pas zou komen bij zo'n sport? Draven doet Pooh netjes met haar kop naast mijn knie, dus dat is appeltje eitje.
We begonnen met gehoorzaamheid, waarbij ik de wedstijd-cursisten bezig zag.... nah, da's nog minder dan VEG niveau. Voor Pooh was het wel moeilijk om tussen al die "gekke anderen" de aandacht voor mij vast te houden en vond de Jack Russel er smakelijker uitzien dan mijn lever-snoepjes en liep dus niet de hele tijd even netjes 'aan de voet'.

Daarna kwam het parcours;
De tunnel is wat anders dan die we thuis voor de pupjes hebben, maar na 1x was dat dus ook "Poohtje dóóóóór.." en gaan met die banaan.
De A-schutting (is zonder raakvlakken, dus hoeft niet netjes afgemaakt te worden in de weg naar beneden) was na 1 keer ook 'bijna hetzelfde als het speelhuis thuis'... "hop Pooh..HÓP... Goedzooooooo!!!"
Kattenloop... tssss... is maar 50cm hoog. Dus: "Poekie óóóver!!!" ...en niks aan de hand.
Dan nog over een ronde ton springen... da's wel raar. Na 3 pogingen snapte ze dat ze niet haar voorpoten erop moest zetten -want dan roltieweg- :-( maar dat ze er óver moest springen.
Het houten schavot met gat erin waar je doorheen moet..."DOOOR"... lekker belangrijk.
2 cavaletties achter elkaar waar je breeeeeeeeed overheen moet springen... tja, ahum...daar gaan we nog ff op oefenen. 
 
Maar zo snel als Pooh het parcours begreep, net zo vaak en zo hard liep ik naast haar en stond het zweet al snel op mijn rug. Ook de slalom (is niet wat je bij behendigheid ziet, maar 5 meter naar links en 5 meter naar rechts etc) mocht ik rennend met Pooh afleggen. 1x, 2x, 3x .. Pooh liep keurig naast me te draven en ik liep zo na 3 kwartier rennen wel redelijk met mijn tong op mijn schoenen.
Tussendoor mocht Pooh ook nog eens lekker rennen en keten met de andere honden van cursisten, en liep ze zich stuk met een Golden-Doodle en een kruising BorderCollie. Dikke pret!
Daarna nog 4 hindernissen (cavaletties) van 30cm hoog, op 4m afstand van elkaar... de eerste run dacht Pooh dat het een sport was om er zo snel mogelijk 4 balkjes af te gooien. Maar na de 3e keer rende ze feilloos naast me in galop over de 4 hindernissen. Gelukkig mocht ik náást de hindernissen mee rennen...
Enfin, toen zat er dus een vol uur dikke pret voor Pooh én een uur topsport op voor Inge en kon ik mijn Tshirt uitwringen.
Dikke pret, en volgende week gaan we weer.