zaterdag 1 september 2012

Zoooooo verliefd...

't is wat, als je vlinders in je buik hebt.... Als reu heb je het niet makkelijk als je hormonen je totale "personality" een paar dagen overnemen en beheersen. Natuurlijk is elke reu en elke teef én is elke liefde anders... Maar wij hadden de afgelopen dagen wel ons 'hoogtepunt' weer bereikt in Villa Kakelbont.
Shanti is loops.. (ik blij dat dat nu gebeurde, en niet over 2 weken als we gezamenlijk in de camper zitten) En ja, Shanti is toch echt de grote liefde van Vincent. Wel grappig om te zien dat reuen ook echt een voorkeur kunnen hebben voor de één of de andere dame. Voor Vincent is Shanti echt 'the love of his life'.
Als Chanel loops is, dan gedraagt hij zich netjes. Hij blijft eten en heeft slechts op de 'hoogtij dagen' interesse voor zijn zus. Als Pooh loops is kijkt Vince er amper naar om. Maar als Shanti loops is dan giert zijn testosteron van zijn oren tot het puntje van z'n staart en is er geen land met hem te bezeilen.
Tijdens de vorige loopsheid was Dwayne nog een kleuter en keek op dito wijze naar zijn moeder.:Haar loopsheid deed hem niets. Terwijl de loopsheid van Pooh (een week of wat later) hem deed ontpoppen als een ware Don Juan. Zijn libido was groter dan zijn ego en oh oh... wat een schitterende theater vertoning van pure kalverliefde leverde dat op :-)
Maar nu zijn we een paar maanden verder en ook Dwayne ontwikkelt zich als echte kerel.... Dus moeder of geen moeder: Shanti is een lekker ding en Dwayne weet daar wel raad mee.
 
Enfin, de 2 mannen zijn dus gescheiden van de dames en met wat extra organisatie lukt dat allemaal prima. Ookal is het dan wel vermoeidend om "100 kilo testosteron ongecontroleerd door je huis te zien stuiteren". Het is erg grappig om de overeenkomsten én de verschillen van de 2 heren te zien.
Beide mannen eten niet meer. Ze zijn acuut in hongerstaking, want met vlinders in je buik kan je niet eten. Bij Vincent is dat geen probleem; die heeft wat reserve... Maar bij Dwayne zie ik de moeizaam opgebouwde barf-kilo's er direct weer afvliegen en is zijn bijnaam nu alweer 'Skinny'.
Vincent weet waar Abraham de mosterd haalt, en kan een hele avond achter het traphekje liggen te jammeren.(ik wil naar Shannnnnnntiiiieeeeeeee) terwijl Dwayne zich erbij neerlegd, en zijn eigen kennel opzoekt (als ik dan toch in het hondenhuis moet blijven, dan ga ik wel naar bed)
Na zoveel jaar gebruik zijn de tuinhekjes een beetje gammel en het heeft dus weinig zin om de heren op de 'speelplaats' te laten als de dames in de tuin zijn. Vincent ramt direct door het hekje heen, en vrolijk bespringen beide heren de eerste de beste dame die voorbij komt (loops of niet loops)
Dus, heb ik -om toch alle honden 'savonds lekker buiten te kunnen laten lopen-een extra barricade bij het hek opgebouwd... Vincent snapt dit en legt zich erbij neer. Dwayne vindt deze nieuwe 'pallet-gestut-met-vuilcontainers-die-in-de-weg-staat' slechts een uitdaging en loopt binnen 3 minuten alweer rond te snuffelen op  "verboden terrein". (vreemd, want hij blijft dus wel trouw achter het traphekje liggen in de keuken!)
Normaal slaapt Dwayne boven, samen met Shanti. Maar de afgelopen dagen dus maar even niet. Nadat beide heren 3 dagen geen hap gegeten hadden begon ik me toch wel zorgen te maken. Dus, bij wijze van experiment maar 's avonds bij het slapen gaan een bak voer bij hen neergezet.
Tja, uit het oog uit het hart... mijn Don Juan's blijken dus 's nachts wel hun bak (bijna) leeg te eten. Ikke blij, zij blij.
Inmiddels is Shanti over haar 'topdagen' heen en Dwayne heeft de moed opgegeven. Vincent is nog niet zo zeker van zijn zaak en trekt zijn hele truckendoos nog open in een poging om Shanti te verleiden... Helaas voor Vincent zonder succes: Shanti vreet zijn neus er bijna af als hij zo aandringt.
 
Maar de liefde van de man gaat door de maag:  vanavond aten ze kip- & rundvlees met een kalfs bot... en dat vonden beiden heren wel lekker genoeg om hun testosteron ff te vergeten.
Het vrouwtje staat weer op nummer 1 (want die geeft lekker eten) en er is weer rust in huis. .. Nu maar wachten totdat de volgende dame loops wordt.